13. března 2020

Pandemie COVID-19 a jak můžete pomoct i Vy!!! + stručný návod k folding@home


   Na stránkách foldingathome.org se objevila zpráva, která informuje o tom, jak můžete pomoci i Vy s bojem proti novému koronaviru. Teoreticky si jenom stačí do počítače nainstalovat jejich program, spustit jej a potom už bojujete proti koronaviru. Ono je to v praxi trochu složitější a právě proto je tady tento článek. Ne, že by to byl nějaká výzva zprovoznit, ale pro blondýny to taky úplně není.

   Jako první přejdeme zde  a stáhneme si installer. Následně odsouhlasíme smluvní podmínky a jako další volbu vybereme "Express install". Potom bychom již měli míti folding client nainstalovaný. Následně jej spustíme a mělo by se nám otevřít webové rozhraní. Ve webovém rozhraní si zvolíme profil a tým. Tuto volbu si otevřeme tím,že klikneme na tlačítko "Change identity". Doporučuji si také vytvořit passkey. Takže si vymyslete nějaké jméno a vytvořte passkey tím, že kliknete na "Get passkey". Potom se Vám otevře nová stránka, kam zadáte jméno a  e-mail. Passkey Vám potom přijde na účet. Za to, že počítáte ty vědecké úlohy, které pomáhají ve vývoji léků na různé choroby, dostáváte taky body. Ty body jsou (dle mích informací) vlastně k ničemu, akorát se s nimi můžete pohybovat v žebříčku počtářů. Tým si můžete vybrat jaký chcete nebo jej dokonce i vytvořit. Můžete se přidat do mého týmu, který jsem vytvořil speciálně pro čtenáře mého blogu. Jmenuje se "Geekovci" a jeho číslo je 237037. Toto číslo zadáváte do pole "Team number". A teď k samotnému počítání. Podle článku, pokud chcete bojovat proti koronaviru, tak musíte vybrat v "I support research fighting" možnost "Any disease" sice tím si nebojujete proti COVID-19, ale alespoň uvolňujete místo jeho výzkumu tím, že  dokončíte jiné projekty. Potom si můžete ve volbě "Power" vybrat, jak moc bude folding zatěžovat Váš počítač. Ještě k volbě "When". Když vyberete "While I'm working", tak bude program zatěžovat Váš počítač celou dobu. Když zvolíte "Only when idle", tak bude program počítat pouze, když bude počítač nevytížen (třeba když při hraní odejdete na záchod). Tohle bude asi vše.


   Není pochyb, že pokud pomůžete s výzkumem jakékoliv choroby, je to od Vás velmi dobrosrdečný čin, který jistě vědci i pacienti velmi ocení. Pokud sami trpíte nějakou z chorobou (nebo nějací Vaši známí), která je v nabídce, můžete pracovat právě na ní.



   Děkuji za přečtení článku a omlouvám se za jakékoliv pravopisné i slohové chyby. Budu velmi rád, když mě podpoříte.

EDIT: Už mi to přihrálo řešení koronaviru. :-)





3 komentáře:

  1. Zajímavé, pro mě to asi moc není. Nejsem žádná technologická přebornice. Jsem ráda, že jsem si doma zapojila zvlhčovače vzduchu a spárovala to s mobilním telefonem. To bylo podle mě fakt asi jako jedno z největších dobrodružství a pro mě fakt takový milník, že jsem na sebe byla fakticky pyšná. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi inspirující článek o tom, jak můžeme všichni přispět k boji proti pandemii COVID-19. Chci dodat, že efektivní nástroje jako Email marketing mohou rovněž pomoci v edukaci a šíření informací v těchto těžkých časech. Platformy jako WebMailShop (Visit WebMailShop) umožňují organizacím rychle a efektivně komunikovat se svými členy a podporovateli, což je nyní neocenitelné. Společným úsilím a využitím správných technologií můžeme dělat velký rozdíl

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat